Pàgina oficial del Rugbi Andorra

Breu Historia de la FAR

foto_equipLa Federació Andorrana de Rugbi es va crear l’any 1986 amb el propòsit de desenvolupar el rugbi a Andorra i de projectar-lo a nivell internacional. Andorra és membre de ple dret a la FIRA-AER (Federació Internacional de  Rugbi Amateur) des del congrés a Berlín 1986 i de la IRB al congrés a Londres 1990.

El primer partit oficial dels Isards va tenir lloc a Andorra el 8 de Novembre de 1987, contra la selecció de Luxemburg i es va acabar per una victòria andorrana per 22 a 3Des de la seva creació, la FAR ha participat en les competicions oficials organitzades per la FIRA i l’IRB incloent-hi la Copa FIRA i les competicions de classificació pera les copes del Món de Rugbi del 1995, 99, 03, 07, 11 i 15. Durant les fases classificatòries de la RWC 2007 de França, els Isards van aconseguir arribar, per primera vegada de la seva història, a la tercera fase, mostrant un molt bon nivell competitiu. Aquests bons resultats han fet que, en el rànquing mundial de la IRB de l’any 2005, Andorra fos al 52è lloc. La FAR va participar als campionats mundials júniors de l’any 1996 i 2000. L’any 1996, també, fou el primer any on es va participar a torneigs oficials de rugbi  a 7, i des de llavors, el nivell ha conegut una progressió molt important amb una classificació per la final del campionat europeu al 2006 a Moscú, convertint la selecció andorrana a Set, com una de les 12 millors seleccions europees.

Durant aquests torneigs internacionals, Andorra ha jugat contra una multitud de països, entre altres (Croàcia, República Txeca, Alemanya, Romania, Marroc, Holanda, Portugal, Espanya, Tunísia, Moldàvia, Lituània, Suècia … ) amb resultats impressionants que no corresponen amb el potencial esperat d’un país amb tantes limitacions esportives “El país més petit al Planeta de Rugbi” com va ser definit Andorra per la IRB a la seva publicació ” Kickoff ” 1999. El nivell aconseguit del rugbi andorrà, així com el seu desenvolupament en els últims anys, han valgut el reconeixement de la IRB i dels mitjans de comunicació d’arreu de món en rebre, al setembre del 2004, l’honor d’inaugurar les fases classificatòries de la RWC 2007, amb un partit contra Noruega al camp del MICG, finalitzat amb una victòria andorrana.

Leave a Reply