Pàgina oficial del Rugbi Andorra

50 anys d’una fita històrica del rugbi andorrà (exposició fins al 20/4)

Dissabte passat es van complir 50 anys des que el VPC es va proclamar campió d´Espanya de segona divisió de rugbi. Fins diumenge es pot visitar a la sala Àgora de l´edifici comunal d´Andorra la Vella una exposició que recorda aquesta fita i que ens porta als orígens de l´esport de l´oval a casa nostra. L´hem visitada amb tres dels protagonistes.
Jeannot Junyent, que va ser jugador de l’equip des de la fundació i posteriorment també president, ens recorda com va arrencar el rugbi a Andorra amb un grup de joves que va començar a jugar-hi el 1962, aleshores com a secció del Futbol Club Andorra.
Ja com a VPC Andorra, aquell grup va fer en poc temps una gran progressió. L’any 1964 va ser el tercer classificat al Campionat d’Espanya de segona divisió a Sevilla i un any més tard es va proclamar campió a la fase final celebrada a Andorra.
La temporada següent el VPC va ser tercer al Campionat de Catalunya de primera divisió i quan ja s’havia guanyat la classificació per disputar el Campionat d’Espanya, va arribar la polèmica “exclusió” com a club estranger, segons Junyent, promoguda pels clubs catalans.
Altres dos exjugadors d’aquell equip també parlen de l’època. Segons Conrad Cerqueda, el VPC podria haver arribat a disputar el títol de campió d’Espanya de primera divisió.
Bruno Vincent, de la seva banda, es refereix als valors de l’amistat i la companyonia propis del rugbi, que els jugadors d’aquell equip que va fer història han conservat i que fa que encara es reuneixin una vegada l’any per fer un sopar de gala, mig segle després.

Agraïments a RTVA per la notícia, www.andorradifusio.com

Informa: Joan López     Imatge: Sergi Pla

Leave a Reply